Това е уникална, нова техника в протетичната стоматология.

Тя елиминира проблема на недостатъчни на брой собствени опори, необходими за приложението на фиксирани зъбни протези. Освен това не е необходима и никаква хирургична интервенция, което я прави желана при случаите, в които имплантирането не е възможно или нежелано.

Стъклените опори са произведени от специален материал, който се адаптира към лигавицата на алвеоларния гребен на обеззъбните части на горната или долната челюст и така замества недостатъчните на брой собствени опори.

За всеки пациент се пресоват индивидуални стъклени опори. В резултат на това се получават тела, лежащи перфектно на алвеоларния гребен. Те докосват с цялата си площ лигавицата, но не я притискат. Предполага се, че потъването на алвеолния гребен е приблизително равно на резиленцията на зъба в алвеолата.

Множество клинични тестове и доволни пациенти сочат, че стъклената опора, поставена свободно върху алвеоларния гребен се възприема много добре.

Тя може да бъде успешно приложена при едностранно или двустранно скъсена зъбна редица или за дъгова стабилизация на големи мостови конструкции.