В нашата дентална клиника могат да бъдат изработени частични (при налични зъби) и тотални (при пълно обеззъбяване) протези. Работим със сертифицирани зъботехнически лаборатории с дългогодишен опит.

Меки протези – VertexThermoSens

Здравината на Vertex ThermoSens и комфорта, който осигурява на пациентите, са несравними с останалите материали за протези, налични на пазара.

Здравината му позволява да бъде изработена по-тънка протеза, която е изключително точна и комфортна за пациента. За разлика от акрилната пластмаса, термопластичната основа на VertexThermoSens гарантира, че при падане или изпускане протезата няма да се счупи.

VertexThermoSens интегрира съответния цвят във всяка гранула в процеса на смесване. Това осигурява равномерно разпределение на цветовете. Този метод също така елиминира възможността от поява на случайни цветни петна и друг вид неестествено оцветяване в устата на пациента.

За разлика от акрилните протези, при които свиването е около 8%, при ThermoSens този процент е <1%, което гарантира, че протезата ще пасне идеално в устата на пациента.

Vertex™ ThermoSens не съдържа мономер и е подходящ за пациенти с непоносимост към протези, изработени от материали, които биха могли да предизвикат алергични реакции.

Практически е невъзможно консумирани течности да проникнат в ThermoSens, благодарение на високата плътност на термопластичния материал. Това гарантира, че в течение на времето вероятността от поява на жълто или кафяво оцветяване е минимална. Независимо дали пациентът е пушач, пристрастен към кафето или любител на кисели напитки, ThermoSens остава непроменен.

VertexThermoSens е подходящ за изработване както на тотални, така и на частични протези. Материалът може да се използва за ребазиране и репаратури, за изработване на протези върху импланти, шини, временни корони и мостове.